Parga është një qytet bregdetar ndodhet në pjesën veriperëndimore të prefekturës së ish krahinës Preveza Margaritiou. Ajo është ndërtuar amfiteatri në gilofou Pezovolos quajtur në një lartësi prej 139 m. Dhe deri në brigjet e detit Jon. Ajo ka një popullsi prej 2,415 banorë. Kjo është një vend historik i komunës dhe seksioni Parga Parga komunal ka një popullsi prej 3.904 banorë (regjistrimi i vitit 2011). Selia e komunës është Kanallaki por Parga është një qendër financiare, tregtare dhe turistike. Në komunitetin e komunës që i përkasin komuniteteve lokale të Agia, Anthousa, Livadariou.
Komuna e Parga i takon prefekturën e Prevezës edhe pse kufizohet territorialisht nga prefekturën e Thesprotisë dhe është e vendosur në jugperëndim të Epirit, në afërsi të lumit Acheron. Parga është rreth 68 km nga Preveza dhe 40 km nga Igumenica dhe është e kundërt ishujt piktoreske të Paxos dhe Antipaxos.
Parga nga 1950 ishte selia e Gjykatës së Qarkut, euforia ekonomike fond, Dasonomeiou, Doganat, Zyra Agronom me imigymnasio dhe shkollat ​​fillore. Ka pasur edhe perionymi për kishat e shumta të saj. Qyteti ruan fortifikimet e tij, ndërsa të djathtë të tij, qëndron kështjellën mesjetare të Parga me shumë ndërtesa në të cilat profyllasse në anën jugperëndimore të qytetit.
Më parë Parga ishte i njohur edhe nga agrumet gjobë prodhuara në rajonin përreth, të ashtuquajturit “qitro hebre”, eksportuar në Evropë dhe Amerikë.

Ishulli i Panagia Parga
Në ditët e sotme Parga është turistik turistike më të njohura në këtë zonë. Pranë janë plazhet Kryoneri, Piso Kryoneri (brenda fshatit Parga), Valtos dhe Sarakiniko perëndim, Lichnos Giannakis dhe Ainë në lindje. Përballë qytet ka ishulli piktoresk i Virgjëreshës Mari e cila është ndërtuar kishën dhe ndërtesat mesjetare veneciane dhe franceze. Ai është destinacioni më i popullarizuar turistik të Epirit. Ajo është ndërtuar në periferi të një kështjellë veneciane dhe ndikohet në mënyrë të qartë nga ana e arkitekturës Jon.

Muajve të verës Parga lidhur çdo ditë nga lidhje traget me Paxos dhe Antipaxos. Gjithashtu lidhur me Beach, Korfuzit dhe Lefkada.

Rreth pesëmbëdhjetë kilometra nga Parga është monumenti më i rëndësishëm i lashtë në rajon. Kjo është orakulli më i rëndësishëm i antikitetit, Oracle e Acheron. Grekët e lashtë besonin se burimet e Acheron ishin portat e nëntokës.